27 Eylül 2022
İNSAN SARRAFLIĞI VE MİZAÇ MERKEZLİ EBEVEYNLİK SEMİNERİMİZ

Enneagram Nedir?

Enneagram, insanın temelde dokuz farklı mizaç yapısından biriyle dünyaya geldiğini benimser ve bu dokuz mizaç tipinin her birinin ayrı temel arayışlarını ortaya koyar. Kişilerin potansiyel imkan ve kabiliyetlerinin farkına varmasını sağlayan, insanı tanımada kadim bir bilgelik olan Enneagram Eğitimi, mizaç tiplerini belirleyerek kişiler arasında kurulan etkileşimin daha anlamlı ve güçlü hale gelmesine yardımcı olur.

“Çocukların Mizaçlarına Göre Motivasyon Noktaları”

Her bireyin, bir ana mizacının yanında bir de kanat mizacı bulunmaktadır. Bireylerin stres ve rahatlama noktaları ana mizaç ve kanat mizaçlarının ne kadar doyurulduğu ile doğru orantılıdır. Her mizaç tipi farklı bir doyum arayışı içerisindedir ve Enneagram da tam burada hangi bireye/mizaca nasıl davranılması gerektiğini, hangi mizacın nelerden hoşlandığını, nelerden hoşlanmadığını bizlere öğretir.

“Çocukların Mizaçlarına Göre Düşünce, Duygu Ve Davranış Tarzları”

Türmak Koleji’nde Enneagram

Türmak Koleji’nde “Her birey özeldir ve her bireyin kendi öğrenme yöntemleri de özeldir.” anlayışı hakimdir. Bu anlayışı daha da güçlendirmek için hem öğretmenlerimizin hem velilerimizin Enneagram Eğitimi almasını sağlayarak “Her birey özeldir ve her bireyin kendi öğrenme yöntemleri de özeldir.” anlayışımızı güçlendirdik. Yıl boyunca devam edecek olan Enneagram çalışmalarımızda tüm veli-öğretmen ve öğrencilerimizin mizaç tiplerini belirleyecek ve onlara kendi mizaç dillerine göre değerli olduklarını hissettireceğiz. Sadece değerlerini hissetmeleri için değil var olan performanslarını en eğlenceli ve hızlı şekilde yukarıya doğru taşımaları için de mizaç tiplerinin özelliklerini kullanacağız. Mizaç tiplerinin özelliklerini kullanacağız diyoruz çünkü sizde çok iyi biliyorsunuz ki her çiçek aynı koşullar altında yetişmez. Barış çiçeği suyu çok severken, lavanta suyu çok sevmez. Birini su yeşertirken, diğerini kurutur. Çiçeklerin bile türüne göre farklı ihtiyaçları varken, bireylerin farklı ihtiyaçlarını göz ardı edip aynı davranmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Bu sebeple;

Türmak Koleji’nde öğrenci nasıl başarılı ve mutlu olur? diye bir soru sorarsanız eğer, cevap olarak öğrencinin kendisini merkeze alan “Hangi öğrenci?” sorusunu duyarsınız. Siz de öğrencinizin “Hangi öğrenci?” ayrımıyla eğitim almasını isterseniz Türmak Koleji’ni ziyaret etmelisiniz. O halde ziyaretiniz hangi öğrenciniz için?