Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri

Özel Türmak Anadolu Lisesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği  Meslek  Tanıtım ve Kariyer Günlerini gerçekleştirdi.

Özel Türmak Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Uğur Can YILDIZ konuyla ilgili olarak şunları ifade etti ; “ Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Türmak Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri seminerine Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç.Dr. Hüseyin KURKU, Selçuk Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa ACARER, Afyon Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kudret SAVAŞ ve Avukat Mehmet Mesut BARKALE  misafir oldu. Bir buçuk saat süren seminerde öğrencilerin mesleğe kara verirken nelere dikkat etmeleri gerektiği, mesleklerin zorlukları, bu alanları tercih edecek kişilerin özelliklere sahip olması gerektiği, bu alanlarda başarılı olan üniversitelerin hangileri olduğu gibi sorular katılan konuklar tarafından cevaplandırıldı. Seminer sonunda okulumuz Genel Müdürü İlhan YILMAZ tarafından konuklara plaket takdim edildi.

Seminerin oldukça etkili ve verimli geçtiğini belirten YILDIZ; “Amacımız öğrencilere farklı meslek gruplarını, o mesleği yapan kişilerin anlatımlarıyla tanıma fırsatı sunularak meslekler konusunda bilinçlenmeleri ve öğrencilerimizin doğru hedefler belirleyerek kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru ve tutarlı tercih yapmaları sağlamaktır. Bu doğrultu farklı meslek gruplarında öğrencilerimize rol model oluşturabilecek kişileri misafir ederek meslek tercihleriyle ilgili bilgiler aktarmaya çalışıyoruz. Katılımlarından dolayı Av.M.Mesut BARKALE’ye Prof.Dr.Mustafa ACARER’e,Dr.Kudret SAVAŞ’a ve Doç.Dr.Hüseyin KURKU’ya  teşekkürlerimi sunarım.” diyerek sözlerine son verdi.

medical_care_image medical_care_image medical_care_image