23 Kasım 2022
Özel Türmak Koleji AFAD Tatbikatımız

Özel Türmak Koleji’nde Afet Farkındalık Eğitimleri ve Tatbikatları yapıldı.

2022 yılının İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edildi. Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla AFAD tarafından Özel Türmak Koleji’nde eğitimler gerçekleştirildi. Eğitimlerin ardından yapılan tatbikat ile öğrenilenlerin pekiştirilmesi sağlandı.

Büyük can ve mal kayıplarına neden olan deprem ve yangın gibi doğal afetler insanların ruh beden sağlığı üzerinde uzun yıllar sürecek etkiler bırakır. Afetler, binlerce insanın sakat kalmasına, işgücü ve enerji kaybına neden olurken, ülke ekonomisine zarar verebilir. Türmak Koleji doğal afetlerin bu zararlarını ortadan kaldırabilmek adına tatbikatı dört aşamada gerçekleştirdi. Doğal afet tatbikatı, eğitimden sonra başladı. Öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar düzenli bir şekilde dışarı çıkarak bulundukları binayı terk etti ve güvenli bir alana alındı. Okul bahçesinde ise çıkarılan temsili yangının söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

medical_care_image medical_care_image medical_care_image medical_care_image medical_care_image medical_care_image