Seminer Dönemi çalışmalarımız öğretmenlerimizin çeşitli konulardaki atölyeleriyle devam ediyor. Öğretmenimiz Merve Köklü Eğitimde Drama atölyesinde; ülkelerin geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın sosyal, kendine güvenli, yaratıcı, kendini iyi ifade eden, başkalarını daha iyi dinleyen bireyler olarak yetiştirilmeleri için çeşitli alternatiflerden biri olan etkili öğrenme yöntemine değinmiştir. Fadime Nayci, Egitimde Çözüm Odaklı Yaklaşım atölyesinde ise sorunların geçmişi ile ilgilenmeyip hangi durumlar ortaya çıkmadığında olayın oluştuğu ortama bakıp sorunlara çözüm üreterek yol belirlemeye değinmiştir. Çözüm odaklı yaklaşımda  iletişimde olumlu soru cümleleri ile problemler çözülür en zayıf öğrenciler bile olumlu ve başarılı yönler ortaya çıkarılarak genel başarıya ulaştırılır. Önemli olan sorunun kaynağını irdeleyerek büyütmek değil çözüm yolları ile soruna kısa sürede çözüm üretmektir. Verimli seminerlerle ögretmenlerimiz bilgilenirken eğlenceli aktivitelerle seminerlerimiz tamamlanmıştır.