Öğrenci Bilgilendirme Sistemi
Öğrenci Bilgilendirme Sistemi
BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

    İlkokul kadememizde eğlenceli eğitim atölyelerimiz devam ediyor. Kadriye Ekinci Akpınar, Eğlenceli İngilizce Eğitimi Atölyesinde İngilizce eğitiminde öğrencilerin daha aktif olduğu, öğrenirken eğlendikleri bir eğitim özellikle de küçük yaş gruplarında oldukça önemlidir. Eğlenceli İngilizce eğitimi içeriğinde; öğrencilerin öğrenme işini öğretmenin rehberliğinde konuya uygun oyunlarla, etkinliklerle, şarkılarla, drama ve rol oynamalarla nasıl gerçekleştirecekleri yer almaktadır. Bu aktivitelerle dil öğrenirken dört becerimiz olan; dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerimiz çocukların içerisinde yer aldığı öğrenme metod ve tekniklerle daha da gelişeceğinden geleneksel yöntemlerin aksine öğrencinin özne olduğu eğitim modelleri anlatılmış ve örnek aktiviteler uygulamalı olarak göstermiştir.

    Din Kültürü öğretmenimiz Saliha Sever Eğlenceli Din Eğitimi Atölyesinde din hayatın her alanına sirayet eden, olayları anlamlandırma biçimimize oturmaktan kalkmaya uyumaktan yemek yemeğe sosyal hayat içerisinde insanlar ile nasıl iletişim kuracağımıza kadar hayatın her alanında bir mana oluşturmamıza vesile olan sistemler bütünün adıdır. Değerler, din eğitiminin eğlenceli olması somutlaştırılması için oyunlar vazgeçilmezdir. Çocukları eğitirken, yeni şeyler öğrenirken mutlaka oyunu kullanmalıyız. En güzel eğitim, doğal eğitimdir. Nesneler kullanılarak,oyunlaştırılarak daha kalıcı hale gelir.

    Zahide Ayşen Demir seminer öğretmenlerinin Ders Öğretiminde Kullandıkları Öğretim Yöntem ve Teknikler konulu atölyesinde ilkokul öğretmenlerimizle bilgi paylaşımı yapmıştır. Eğitimi zenginleştirmek, her çocuğa dokunabilmek ve kalıcı öğrenmeleri sağlama adına yapılan bu çalışma öğretmenlerimizin aktif katılımıyla verimli bir şekilde tamamlanmıştır.

    Ayşe Aydın öğretmenimiz Öğretmenin Alet Çantası konulu semineri anlatmıştır. Alet çantaları öğretmenlerimiz için vazgeçilmezdir. Öğretmenlerimizin işini hem daha rahat hem de olması gerektiği gibi yapmaları için  alet çantalarında kullanılması gerekenlerin neler olabileceğiyle ilgili güzel bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Alet çantalarında olması gereken başta enerji, sevgi, sıcacık gülümsemeleri ve derslerinde kullanacakları farklı materyal ve eğitici oyunları derslerine nasıl entegre edebilecekleri hakkında güzel ve faydalı bir atölye çalışması gerçekleştirdiler.

    Gözde Akyol Akıl Zeka Oyunları atölyesinde ise öncelikli olarak öğretmenlere abolone ve renkli küpler oyunu tanıtıldı. Oyunların yöntem ve tekniklerinden bahsedildi. Burada amaç çocukların strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme becerilerinin gelişmesi hedeflendi.

2024 © Türmak Koleji Tüm Hakları Saklıdır