18 Aralık 2021
Hz. Mevlana vuslatının 748. yıldönümünde Türmak Kolejinde anıldı
Türmak Koleji, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 748. yıldönümünde özel bir anma etkinliği düzenledi.
Özel Türmak Okulları, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 748. yıldönümünde özel bir anma etkinliği düzenledi. Okul Konferans Salonunda gerçekleştirilen "İrfan Vakti" özel anma etkinliğine Türmak Koleji Genel Müdürü İlhan Yılmaz, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Türmak Koleji Genel Müdürü İlhan Yılmaz; “İrfan; gerçeği hissetme ve kavrama anlamında kullanılmaktadır. İlim ve bilgi sahibi olan irfanlıdır. İrfan bilgilerle bulma ve olmadır. Gerçeğin tarafından bakabilmektir. Ünlü Sanatçı Ahmet Özhan bu konu hakkında ‘İnsân‐ı Kâmil olmaya lâzım olan irfân imiş’ şeklinde konuşur. İrfan demek Hz. Mevlana demektir. Hz. Mevlana, Hak dostu Allah dostu bir zatı muhteremdir. Hz. Mevlana, Cenab-ı Allah’ın kendisine lütfettiği ilimi, irfanı, sır ve hikmetini müstesna bir beyanla bizlere aktarmıştır. Bütün Hak dostlarının demiş olduğu gibi Hz. Mevlana’nın feyiz kaynağı şüphe yok ki Kuran ve Sünnettir” şeklinde konuştu.
Program, çeşitli gösteri ve ilahi dinletileriyle son buldu.