TÜRMAK ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER

eTWİNNİNG

eTwinning Avrupa’daki okulların çevrim içi iş birliği kurarak projeler gerçekleştirdiği çevrim içi bir öğrenme ortamıdır. Öğrencilerin yüz yüze ve uzaktan eğitimi entegre ettikleri harmanlanmış öğrenme ortamı oluşturan yenilikçi bir ortamdır. eTwinning platformunda yapılan projeler öğrencilerin çevrim içi, etkileşimli olarak iş birliği yaptığı, web 2.0 araçlarını ve teknolojiyi kullandığı için okul içinde ve okul dışında çalışma olanağı sunmaktadır. eTwinning’de başarılı projeler yapan ve belirli ölçütleri sağlayan okullara ise Merkezi Destek Servisi (MDS) tarafından eTwinning okulu etiketi verilmektedir. eTwinning ülkemizde birçok öğretmenin üye olduğu dev bir öğrenme platformudur. Ulusal veya uluslararası iş birlikli ortamlarda yapılan bu projeler, değişen iletişim ve öğrenme yollarının ne şekilde evrildiğini  görmemiz açısından önemlidir. Bu öğrenme süreçlerinde öğretmenlerin dijital yetkinliği,  e-güvenlik yetkinliği, pedagojiye kattıkları yenilikçilik, sürekli mesleki gelişim içerisinde olmaları ve iş birlikli olarak çalışmaları okullarının çevre okullar arasında rol model olmasını ve lider okullar olarak tanınmasını sağlamaktadır. Bu sebeple eTwining projelerine önem veren okulumuzda yapılan eTwining çalışmalarıyla büyük başarılara imza attık. eTwinning alanında yaptığımız başarılı çalışmalardan dolayı Özel Türmak İlkokulu "eTwinning Okul Etiketi 2023-2024" ile ödüllendirildi . eTwinnig Okulu etiketi alan Avrupa ve Türkiye'deki sayılı okullardanız.