TÜRMAK AKADEMİK TAKİP VE DANIŞMANLIK - YKS

AKADEMİK TAKİP VE DANIŞMANLIK - YKS

Öğrencilerimizin akademik ve davranışsal gelişimini yakından izler. Okul içi tutum ve davranışlarını izleyip olumluları pekiştirir, olumsuz davranışlar için de çözüm stratejilerini rehberlik servisi ve branş öğretmenleri ile paralel değerlendirme yaparak bulur ve uygular. Öğrencimizi tanıma ve eksiklerini belirlemede büyük rol oynayan akademik danışmanlık ve takip sistemi bireyin eksiklerini belirlemede ve bu eksikler doğrultusunda planlama yapmasına olanak sağlar.

1.       Tam öğrenme uygulamaları

2.       MEB müfredatını kapsayıcı öğrenme

3.       Haftalık Konu Kazanım Ölçme Sınavları

4.       Hafta sonu Kazanım eksiğini tamamlamaya yönelik etüt çalışmaları

5.       Aylık Ünite Değerlendirme Sınavları

6.       Bireysel ihtiyaçlara göre hazırlanan bireysel ve grup çalışmaları

7.       Disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırma uygulamaları

8.       Cumartesi Etütleri

9.       Ödev Takip Sistemi

10.   Periyodik Kariyer Günleri ve Motivasyon Seminerleri

11.   YKS ye özel sınav grubu çalışmaları

12.   12. Sınıf sınav yılı kamp programı

Yapılan bu özel çalışmaların desteği ile danışman öğretmen;

·         Aile içi iletişim becerilerinin güçlendirilmesi, okul aile iş birliği yoluyla ortak tutum geliştirilmesi yönünde velileri destekler.

·         Rehberlik servisi ile ortak çalışma yürüterek öğrencilere haftalık ders çalışma programı hazırlar ve takibini yapar.

·         Öğrencilerin genel deneme sınav sonuçlarını ve MKT (Mikro Konu Tarama) sonuçlarını inceler ve öğrencilerine dönüş sağlar.

·         Öğrencilerini okul ortamında gözlemler ve kişisel problemlerin çözümü konusunda destekler.

·         Öğrencilerinin motivasyonunu artırmak için düzenli aralıklarla sosyal etkinlikler düzenler.

·         Diğer branş öğretmenlerinden belli aralıklarda danışmanlık yaptığı öğrenci hakkında bilgiler edinir ve periyodik olarak velileri arayarak öğrencinin genel durumu hakkında bilgiler verir.