Öğrenci Bilgilendirme Sistemi
Öğrenci Bilgilendirme Sistemi
BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

TÜRMAK REHBERLİK

REHBERLİK

Lise dönemi, öğrencilerin psikolojik, biyolojik ve sosyal olarak ergenlik döneminden genç yetişkinlik dönemine adım attığı yerdir. Bu dönemde çeşitli duygusal, düşünsel ve davranışsal kompleksler ortaya çıkmaktadır ve her dönemin kendine ait birtakım kriz veya çatışmaları olabilmektedir. Bu kriz veya çatışmalar ortamdan ortama fark edebilmektedir. Okul ortamında öğrencinin bu olguyu rehberlik servisinin desteği ile minimize edilip maksimum verimle çatışma  veya kriz dönemlerini atlatabilmesine imkan tanınmaktadır.

Öğrencilerin akademik gelişimini en üst seviyeye çıkaracak plan ve programlar uygulanmaktadır. Bu plan ve programlar karşılıklı etkileşim süreçlerinden geçirilerek ardından yeni istikamet kazandırılarak öğrencinin koşullara ve durumlara uyum sağlamasına yardımcı olunmaktadır. Yapılan sınavların neticesinde ortaya çıkan verileri girdi-çıktı mekanizması dikkate alınarak dönüt-geribildirim mantığıyla öğrenciye ve branş öğretmenine aktarımlar yapılmaktadır. Öğrenme psikolojisinin öğrenme stratejileri teknikleri ile hafızasında edindiği bilgileri verimli, koşullara uygun ve hedefi tam isabet alarak tuttaracak şekilde davranışa dönüştürmesini desteklenmektedir.

 

Öğrencilere yönelik yapılan etkinlikler:

·         Psikolojik Sağlamlık

·         Çatışma Çözme Becerileri

·         İletişim Teknikleri

·         Zaman Yönetimi

·         Geleceği Planlama

·         Problem Çözme Becerileri

·         Duygu Düzenleme

·         Arabuluculuk

·         Akademik Özyeterlik

·         Çalışma Programı Hazırlama

·         Öğrenme Stilleri

·         Dikkat Geliştirme Çalışmaları

·         Motivasyon

·         Hedef Belirleme

·         Sınav Kaygısı

·         Verimli Öğrenme Stratejileri

·         Üst Öğrenim Kurumlarında Tercih Edilebilecek Alanlar/Dallar

·         Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtılması

·         Girişimcilik

·         Sosyal Beceriler

ve diğer önemli psikolojik testler.

 

Eğitim-öğretim süreci boyunca öğrenci, veli (müşavirlik), öğretmen, idari birimler ve rehberlik servisi arasında karşılıklı iletişim ve eşgüdüm sağlanacaktır. Girdi-çıktı mantığıyla işleyen bu olayların izlenimsel, istatistiksel, davranışsal boyutlarını analiz edilerek öğrencilerin durumları daha iyi koşullara ve durumlara çekilecektir.

2024 © Türmak Koleji Tüm Hakları Saklıdır