TÜRMAK REHBERLİK

REHBERLİK

İLKOKUL

Türmak Okullarır ehberlik birimi olarak amacımız gelişimsel ve bütüncül bir yaklaşımı benimseyerek öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alan onların fiziksel, bilişsel, sosyal ve psikolojik alanlardakigelişimlerini bütüncül bir anlayışla destekleyerek okula çevreye ve topluma uyum sağlamış, ilgi ve yeteneklerini tanıyan, iletişim becerileri yüksek, mutlu, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine destek olmaktır.

Bu anlayış çerçevesinde öğrencilerimizle yaptığımız her çalışmayıgizlilikle sürdürür, gönüllülüğü esas alır ve sürekliliğine de önem veririz.

Ayrıca okulumuz mizaç temelli eğitim süreci ile öğrencimizin mizaç yapılarını keşfederek her öğrencinin mizaç yapılarına uygun olan bakış açılarını tanıyarak ihtiyaçlarına hem ailesi hem okul öğretmenleri olarak daha iyi cevap verebilmek hedeflerimiz arasındadır.

Bu süreç içerisinde öğrencilerimizi daha kapsamlı tanımak için kullandığımız teknikler ve envanterler;

·        Birebir görüşmeler

·        Grup etkinlikleri

·        Resim analiz çalışmaları

·        Oyun temelli çalışmalar

·        Problem Tarama Envanteri

·        Burdon Dikkat Testi

·        Öğrenme Stilleri Envanteri

·        Sınav Kaygısı Envanteri

·        Otobiyografi Çalışmaları

·        Kimdir Bu?

·        Kime Göre Ben Neyim?

Okulumuz eğitim süreci boyunca veli, öğretmen, rehberlik birimi ve idare ile iletişim ve eşgüdümü sağlayarak öğrencimizle ilgili her durumu yakından takip edilmesini ev ve okul iş birliğini artırarak veli müşavirlik çalışmaları ile süreci yönetmeyi hedeflemekteyiz.