TÜRMAK ATÖLYELER

ATÖLYELER

SANAT  ATÖLYEMİZ

Sanat atölyesi ile çocuğun hayal gücünü güçlendirmesi ve hayal ettiğini ürüne dönüştürebilme becerisini kazandırmayı hedefliyoruz.. Atölyemizde  çocuklarımız, kil, resim, kolaj, el boyası, sulu boya, çamur, lego gibi araçlarla kendini ve duygularını özgürce ifade etmeyi öğreniyor.

DUYU  ATÖLYEMİZ

Duyu atölyemizle çocuklarımızın  , akademik başarının yanı sıra odaklanma becerisini , vücut farkındalığını , ses-doku gibi özellikleri keşfetmesini, kaba-ince motor kasların etkin şekilde kullanabilmesini sağlamak için etkinlikler yapıyoruz. Farklı zeminler oluşturarak çocuklarımızın duyusal bütünlüğünü destekleyerek, sayı öğretimini ve harf farkındalığını duyusal çalışmalarımızla destekliyoruz

ROBOTİK KODLAMA  ATÖLYEMİZ

“Eğlenirken öğrenme” ilkesine göre hazırlanan oyun destekli Robotik Kodlama eğitimi ile çocuklar, sevimli robotları tasarlayıp, inşa ederek ve hareketlendiriyoruz. Kendi hayal ettikleri robot figürlerini tasarlarken, elektronik dünyasının dili “kodlama yapmayı” öğretiyoruz. Değişik eğlenceli oyunlarla ve materyallerle yapılan çalışmalar sonucunda çocukların mühendislik algıları oluşacak ve gelişecektir. Çocukların zeka gelişimine destek olacak bu eğitimler aynı zamanda onların yaratıcılıklarına ve akademik başarılarına da katkı sağlamaktadır.

SPOR  ATÖLYEMİZ

Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin desteklenmesinde spor önemli rol oynuyor. Spor çalışmalarımız çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlamasının yanı sıra estetik bir görüntüye sahip olmalarında önemlidir. Bu bağlamda kas ve kemik yapılarının güçlenmesi de özellikle destekliyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimize bireysel spor ve takım sporları öğretisi ve disiplini bu ilkelere bağlı olarak kazandırıyoruz.

MÜZİK  ATÖLYEMİZ

Müzik derslerimizin amacı; sesler, notalar ve ritimler ile düşünme, farklı sesleri tanıma ve yeni seslerle ritimler oluşturma, müzik aleti çalma ve ritim duygularını notalar ve sesler yoluyla geliştirmektir. Çocuklarımız bu yolla  yaratıcı düşünebilme yönünden özgün bir ürün oluşturabilme imkanı sunuyoruz.

AKIL ZEKA OYUNLARI  ATÖLYEMİZ

Akıl zeka oyunları hızlı düşünebilme ve pratik çözümler üretebilme becerilerine hitap ederek çocukların kişisel ve zihinsel gelişiminin artırılabilmesi açısından oldukça faydalı görülmektedir. Okulumuzda belirlenen hedef ve kazanımlara göre zengin birçok materyalle etkili ve eğlenceli öğrenme ortamları oluşturularak öğrencilerimizin,; özgüven duygusunun , problem çözme becerisinin , kazanma kaybetme, sıra alma, sıra bekleme ve karar verme gibi becerileri kazanmaların sağlamaktayız

MONTESORİ  DOĞA TASARIM  ATÖLYEMİZ

Montessori eğitimi ile  çocukları kişisel gelişimleriyle birlikte; uyumlu sosyal ilişki, doğa ile uyum ve son olarak güzel bir yaşam için bütünsel olarak geliştirmeyi hedeflemekteyiz.  Doğa ile bütünleşme çalışmalarımız arasında ormana yaptığımız geziler, çevreden topladığımız doğal malzemelerden çıkardığımız ürünlerle hem açık havanın keyfini çıkartıyoruz hem de çocuklarımızın  yaratıcılığını destekliyoruz.

YARATICI DÜŞÜNME SCAMPER  ATÖLYEMİZ

Hayal kurma, farklı düşünme, orijinallik ve sezgi, yaratıcı düşünmenin en önemli unsurlarındandır. Çocuklar SCAMPER Tekniği ile bu aşamaların hepsini kullanarak var olan durumdan yeni bir ürün ortaya koyabilmektedir. Programın merkezinde bulunan “Oyun Oynama” deneyimi, çocuklarda derinlemesine öğrenme süreci için gereken motivasyon ve ilgiyi uyandıran, eğlenceli, heyecanlı ve sürükleyici bir süreçtir. Atölyemizde ,düşünce oyunlarının kullanılması sureti ile düşünce becerilerinin ve buna bağlı temel yaşam becerilerinin eğitimi ve gelişimini sağlayan benzersiz bir yaklaşım uyguluyoruz. Düşünce oyunlarıyla yalnızca bilişsel becerilerin gelişimine katkı sağlamakla kalmayıp, düşünce süreçleri ile ilgili farkındalık yaratmak ve bu esnada da farklı duygusal ve sosyal durumlarla daha etkin baş edebilme yeteneğinin gelişmesini de destekliyoruz.

MUTFAK  ATÖLYEMİZ

Çocuklarımızla  sağlıklı beslenme ve beslenme alışkanlıkları hakkında sohbetler yaparak besinleri tanıma fırsatını buluyoruz. Sağlıklı yiyecek ve içecekler hazırlarken yiyeceklerin tatlarını, hangi malzemelerden, nasıl yapıldığını keşfediyor ve farklı malzemeleri kullanarak yeni tatlar yaratmanın keyfine varıyoruz. Küçük gurmelerimizin eğlenerek yaptığı kurabiyeler ve poğaçalarla onların küçük kas gelişimini de destekliyoruz.