TÜRMAK GELİŞİM KARNESİ

GELİŞİM KARNESİ

Kıymetli Velilerimiz merhaba,

Yazıma bir soruyla başlamak istiyorum. Çocuklarımızın eğitim sonunda nereye ulaşmasını   istiyoruz?  Onları   21. yüzyıl dünyasına hazırlıyorsak nasıl bir eğitimle bunu yapabiliriz? İsterseniz öncelikle bu çağa çocuklarımızı hazırlıyorsak hangi bilgi ve  becerileri kazandırmak gerekiyor sorusuna yanıt arayalım..

Eğitim bilimciler bu becerilere "21.yy becerileri" adını veriyor. Bu beceriler;

İletişim Becerisi- doğru iletişim kurabilme, İletişim araçlarını ve teknolojiyi kullanarak öğrenmeyi etkinleştirme.

Bir şeyi anlamaya çalışırken mantıklı akıl yürütme. Farklı şekil ve ortamlardaki bilgiyi çözümleme. İşbirliği becerisi, takım çalışması  ve liderlik gösterme; farklı sorumluluklara uyum gösterme; başkaları ile verimli çalışma; kendini başkalarının yerine koyma; değişik farklılıklara saygı gösterme

Öz-Yönelim- Kendi anlama ve öğrenme ihtiyaçlarını takip etme; uygun kaynakları belirleme; öğrenmeyi bir alandan bir başka alana aktarma.

Sosyal Sorumluluk- Başkalarının ilgi ve haklarını akılda tutarak sorumlu davranma; kişisel, iş ve topluma açık alanlarda etik davranışlar sergileme.

Sorumluluk ve Uyarlanabilirlik - Kişisel, iş ve  topluma açık alanlarda bireysel sorumluluğun ve esnekliğin yerine getirilmesi; Yaratıcılık ve Entelektüel Merak- Yeni fikirler geliştirmek, uygulamak ve başkaları ile paylaşmak; yeni ve farklı perspektiflere açık olmak.

Daha bir çok başlık açacağımız bu alanlarda günümüzün öğrencileri, anne ve babalarınınkinden çok daha farklı bir kariyer dünyasına katılacaklar.

Bu alanlarda bizlere emanet ettiğiniz öğrencilerimizle çeşitli bilgi ve becerileri kazandırmak için Türmak eğitimcileri olarak etkili geribildirim vermenin, öğrencinin gelişim sürecinde çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla, öğrencileri kazanımları sonunda, değerlendirme sürecine tabi tutuyoruz. Yapılan her ölçme sonucunu analiz ederek eğitim öğretim sürecini planlıyoruz. Hedefimiz tüm öğrencilerimizi kendi gelişim seviyesine göre en üst seviyeye çıkarmaktır. Çocukları destekleyebilmek için onların becerilerini ve gelişim göstermeleri gereken alanları iyi biliyor olmak önemlidir. Bu bilgileri edinebilmek için  yıl içerisinde öğrencilerimizin gelişimlerini düzenli olarak gelişim karnesi aracılığıyla takip ediyoruz.

Sene başından itibaren bir planlama ile gözlemlenen   öğrencilerimize  bilgi, beceri, tema ve kazanımlara dayalı  olarak belirli aralıklarla akademik gelişim karnesi veriyoruz. Bu karne öğrenme sürecinin çocuğun gelişimine olan etkisini ortaya koyması açısından ailelere yol gösterici olduğu gibi, eğitim faaliyetlerinin daha etkin ve öğrenci merkezli bir şekilde planlanması için önemli veriler sağladığından eğitimciler adına da oldukça önemlidir.

Türmak İlkokulu olarak gelişim karnesiyle anasınıfı ve ilkokulda süreç değerlendirmeleri ile düzenli ve sık geri dönüş sunarak öğrenmeye katkıda bulunmayı hedefliyoruz.Bu çalışmalarla öğrencilerimizin sınıf öğretmenleri haricinde girdiği branş derslerinin tüm akademik  gelişim alanlarını sene başından itibaren düzenli bir şekilde ele almaya çalışıyoruz.. Karekod uygulamasına  yer vererek gelişim karnesiyle hedeflerimizi  sizlerin bilgisine sunuyoruz.

Öğrencilerimizin  tüm yönleriyle değerlendirilmesini amaçlayan ilerleyen zamanlarda farklı verilere yer vereceğimiz bu çalışmaların birinci dönemden itibaren yapılmasında görev alan tüm öğretmen   arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm öğrencilerimizin gelişiminde siz kıymetli ailelerimizin desteğini önemsiyor sizlere ve sevgili öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

ŞÜHRE AKAY KILIÇ

İlkokul Müdür yardımcısı